O surpriză parfumată în ziua nunţii livrată

   16 mai 2015 ora 6.00

  A venit ziua cea mare. M-am trezit destul de obosită deoarece toată noaptea am trecut în revistă toate lucrurile care erau pe lista aia blestemată care părea că nu se mai termină. Închid ochii din nou şi încerc să-mi amintesc de caietul acela ponosit pe care l-a găsit mămăiţa mea dragă în pod; vezi tu, de când eram mică visam la acest moment: nunta mea. Visat este puţin spus, căci eu, fiind o persoană creativă, am mers într-acolo încât am facut un caiet cu idei pentru nuntă. Acum era un caiet în care abia se mai ţineau foile, iar decupajele din reviste abia mai stăteau lipite, dar era foarte documentat: decupaje cu tortul, rochia de mireasă, buchetul şi decoraţiunile.
  Iniţial i-am spus bunicii că sunt prea ocupată cu toate pregătirile pentru nuntă ca să mai am timp să răsfoiesc caietul, dar ea a insistat aşa că în final i-am făcut pe plac şi l-am luat în camera mea. Nu ştiu ce mă luase aşa emoţiile, la urma urmei acum 2 zile nici nu-mi aminteam de existenţa caietului, dar acum parcă eram deja în vechea mea cameră, cu lipiciul la purtător şi înconjurată de reviste decupate. Prima pagină avea un decupaj cu doi miri, dar le lipseau feţele, pesemne că acolo urmau să fie capetele noastre. M-am bucurat să văd că rochia pe care o purta fata din poză era prinţesă, ca cea pe care am ales-o eu. Urmatoarele file erau pline cu rochii şi toate erau acelaşi stil, prinţesă. Copila din mine poate să fie fericită căci rochia se încadrează în tipar. Este incredibil, decoraţiunile sunt foarte asemănătoare, iar tortul este identic cu cel pe care l-am ales noi: un tort cu multe etaje şi plin de ciocolată. Şi când te gândeşti că nici măcar nu am vrut să ma uit pe caiet. Este ciudat cum nu mi s-au schimbat gusturile în atâţia ani, sau poate ceva din inconştient m-a îndrumat către toate alegerile acestea.
 
ora 6.20

   Dintr-o dată mă gândesc că ar cam fi cazul să încep să mă pregătesc, parcă nu aş vrea să ajung târziu la propria-mi nuntă, dar toate amintirile astea mi-au creat o stare de relaxare aşa că decid într-un final că mai merit 10 minute. Dintr-o dată, am văzut ... cel mai frumos buchet de mireasă. Credeam că sunt mulţumită cu alegerea pe care o făcusem, aveam un buchet frumos din trandafiri albastri, dar în comparaţie cu acesta, şi-a cam pierdut din frumuseţe.


 

ora 7.00

  M-am îmbrăcat şi sunt pregatită pentru a merge la coafor şi machiaj, încă puţin răsfăţ înainte de ziua cea mare, dar stii cum e la coafor, toată lumea vorbeşte în jur şi  apoi au început să povestească de nunta lor, cum că niciodată nu va ieşi cum îţi doreşti şi atunci iar mi-a zburat gândul la acel minunat buchet de flori. Mi se părea că se potriveşte perfect cu personalitatea mea "colorată" (aşa-mi tot spuneau prietenele mele). Gândurile mi-au fost întrerupte de către viitorul meu soţ care voia să afle în ce stadiu al pregătirilor eram. Dacă tot aveam puţin timp liber am zis să-i trimit un mesaj ca să-i povestesc de caiet, de buchetul de trandafiri iar el a părut foarte interesat şi curios în acelaşi timp. Mi-a cerut să-i trimit o poză că acum voia cu orice preţ să-l vadă şi el, dar răspunsul lui m-a lăsat fără cuvinte: "Wow, acesta este buchetul de flori care ţi se potriveşte, ce păcat că nu l-ai văzut mai devreme." Eu eram deja cu gândul la el şi mi-aş fi dorit ca el să-mi spună că al meu e mai frumos, dar acum urma de regret s-a accentuat şi mai tare. Când am vorbit la telefon şi-a dat imediat seama că era ceva în neregulă cu mine, ma cunoaşte atât de bine. În sinea mea, mă gândeam că poate exagerez, sunt doar nişte flori şi nu ar trebui să conteze atât de mult. Ştiu că ţi s-a întâmplat şi ţie măcar o dată ca după o sesiune de shopping să ajungi acasă şi să te gândeşti că poate ar fi fost mai bine să alegi cealaltă pereche de pantaloni, asta e firea umană, plină de dubii şi schimbătoare, dar totuşi dorinţele pentru nunta mea de vis nu s-au schimbat timp de 15 ani ...

ora 13.00

   Totul era pregătit, eram deja îmbracată în rochia de mireasă şi ne îndreptam spre Biserică. Îmi propusesem să nu mă mai gândesc la ce aş fi putut să iau şi că toate lucrurile se întâmplă cu un motiv.

ora 13.25

  Ne pregăteam să intrăm în Biserică iar viitorul meu soţ părea mai nervos ca niciodată şi parcă tot trage de timp. I-am zis să dea pe silenţios telefonul că e timpul să intrăm, dar nici nu am terminat bine de vorbit că a început să-i sune. În zare era o maşină inscripţionată, dar nu am putut distinge ce scria. Între timp una din domnişoarele de onoare începe să-mi aplice ultimele retuşuri, îmi aranja trena, reaplica rujul şi-mi aranja părul pe spate. În spatele meu se auzeau paşi grăbiţi, dar apoi s-au oprit, ba chiar şi zumzăiala care era în jurul meu parcă a încetat. Toată atenţia era îndreptată spre el, viitorul meu soţ, care era aşezat într-un genunchi şi îmi oferea cel mai mare şi mai frumos buchet de flori pe care l-am văzut în viaţa mea, era buchetul din caietul meu. M-a cerut din nou oferindu-mi lucrul pe care mi-l doream şi nu credeam că o să am vreo şansă să-l primesc. Atunci am ştiut că el este bărbatul perfect pentru mine, iar nunta mea a fost cum nimeni nu a crezut că va fi, PERFECTĂ.



  Câteva zile mai târziu am aflat că domnul meu nu s-a chinuit chiar atât de tare pe cât am crezut, a fost norocos că a găsit o florărie online care livrează buchete pentru nuntă în Bucureşti, chiar în aceeaşi zi. O prietenă l-a ajutat şi a creat buchetul folosind opţiunea de pe site "fă-ţi buchetul", a menţionat că livrarea florilor este urgentă şi a achitat online taxa pentru urgenţă plus preţul buchetului. Deoarece le-a explicat situaţia, curierul a ajuns mai repede de 2 ore, astfel m-am putut bucura de buchetul meu de mireasă.

  Cu aproape un an mai târziu de la nuntă şi cu 5 livrări de buchete de flori mai târziu, pot spune că această florărie online m-a ajutat să-i cadorisesc pe cei dragi mie atunci când nu am fost în Bucureşti. Năşicii mele i-am comandat un coşulet minunat cu trandafiri galbeni şi au ajuns la ea chiar dacă eu nu am putut să i le ofer în persoană.



    De ziua mamei, soacrei mele i-am comandat online bomboane Rafaello, o vază şi un buchet minunat de lalele mov. Mă bucur că am putut să-i oferim ceva pentru că nu am reuşit să ajungem la timp în Bucureşti.

            Lalea mov


   Trebuie să recunosc că acesta este asul meu din mânecă, aşa am reuşit să la arăt tuturor cât ii apreciez şi am putut sa le ofer o mică atenţie chiar şi atunci când distanţa ne desparte.

*** Acest articol a fost scris pentru Superblog ***

2 comments

  1. Minunat buchetul de flori! Chiar te reprezinta. Ma bucur ca sotul tau a putut face un efort pentru a-ti putea vedea chipul vesel.
    Doar daca domnisoara aia de onoare ar fi ajuns la timp sa suprinda momentul pe camera :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh, nu e problema. Domnisoara de onoare mi-a fost alaturi si-n alte momente, nu doar la nunta. :D Multumesc, chiar mi-ar fi placut buchetul asta. :D

      Delete